Bergen Praktdueforening – Klubbutstilling

Her kommer resultatliste og bilder fra BPDF`s klubbustilling fra januar 2022.

Referat klubbutstilling

95 duer  fordelt på 9 oppdrettere, de må bemerkes at vi hadde i tillegg 3 duer i «gjesteklasse». Så totalt ble det stillt ut 98 duer.

RaseAntall
BergensTomler17
Norsk Tomler5
Limerick Tomler6
Amsterdamer15
Vorburger2
Brunner2
Kineser2
Gml Hollandsk Mefikk3
Gml Orientalsk Mefikk8
Italiensk Mefikk11
Engelsk Modena10
Tysk Modeneser17
Totalt98

Det var jevnt over god kvalitet på duene, tabell under viser fordeling duer/poengsum

Antall duerPoengsum
897
1896
2395
3094
1193
792
191

Opprigging og innsetting av duene på ble gjort fredags kveld, samtlige som hadde duer deltok og da var det gjort i en fei.  Det synte seg fort at det var et riktig valg å låne burmateriell, uten dette ville en fått problemer med plass med burplasseringen.  Konklusjonen er at med tilgjengelig burmateriell og lokalet passet dette ypperlig til en utstilling på ca 100 duer.

Bedømming av duene på lørdag ble gjennomført der dommere, Jan, Johny og Ronald brukte et par timer på å gjennomgå duene i fellesskap.  Selve bedømmingen foregikk på Amerikansk bedømming, dvs en kåret en vinner innen hver rase, en skilte da ikke mellom fargevarianter eller alder på duene.  En brukte ikke burkort, kun de 3 beste duene i hver rase fikk en poengsum, men det ble gitt en vurdering av hva de ville gitt som poeng.

Å kunne gjennomgå hver due ble oppfattet som veldig nyttig for den enkelte oppdretter, og også nyttig for den som ikke er oppdretter for den aktuelle rasen.

Etter bedømming var ferdig ble utstillings beste due kåret og en «Klubbmester» utropt.  Vinner ble Thor Opedal med en Engelsktegnet Rødbåndet Amsterdamer som ble vurdert til 97p

Utstillingen ble avrundet med en god middag i flotte lokaler på Christinegaard. Kvelden ble avsluttet med mer dueprat og nedrigging av bur.