Endelig ble det noe av: ØRF fikk i stand en felles tur til Herning. Vi var 6 forventningsfulle som startet kl. 5.30 på morgenen 27-10 fordelt på 2 biler. Etter en grei tur til Gøteborg, samlet vi oss på båten til hyggelig prat og hva vi ventet oss vel framme. Og ned gjennom Danmark måtte det en felles middag underveis på en landsens kro med god mat og god drikke.
Vel framme på BB Messehotel, utnyttet vi kvelden til hyggelig samvær. I hallene var det jo ikke bare 1473 duer, men også 476 Kanari i en mengde varianter, videre 2776 høns i en mengde varianter og størrelser, og til slutt 100 kaniner. Så ingen andre norske duefolk, men en fin gjeng Hønsefolk fra Vestfold. Med andre ord noe for enhver å se på. Alle gikk jo etter hva de var mest interessert i å se.
Ole Gunnar og jeg gikk mye sammen for å se på diverse raser i forhold til bedømmelsen her hjemme, og la det sagt med det sammen: Våre dommere gjør i mange henseender en langt bedre jobb i våre øyne enn hva vi synes der nede i mange raser og grupper. I egne øyne ble jeg skuffet over antall og kvalitet på visse raser innen Fargeduene. Ikke en eneste Kobbergimpel, kun 6 Guldgimpler, ingen Stærduer, få Sachiske duer, men 64 Svabere i 10 varianter. Mens de forskjellige Thyringere i flere varianter var det morsomt å se. Tydelig at glattbente raser som også var uten krone var på fremmarsj i antall. I trommere var det kun noen få Franske og en samling Arabisk Trommere. Med andre ord ingen Trommere av de store variantene. Diverse Utenlandske Tumlinger var nesten forsvunnet, men noen gode Svenske Tumlinger, som vel var noe å sette inn på Bergens Tumlinger? Men 6 Norske i rødt var gledelig å se, den beste oppnådde 96 poeng, og etter våre øyne var spesielt fargene på denne meget god. De utstilte Limerick Tomlere finnes klart bedre i Norge. Men interessant å se de Portugisiske Tumlere.
I Mefikk gruppen var det heller ikke mange varianter, kun Orientalere, Afrikanere i enslig Gammel Orientalsk Mefikk og noen Valencia Figurita, samt noen gode Italienske i Isfarget. Danske Tomlere gikk vi raskt forbi uten å komme med noen kommentarer. Det samme gjelder de store rasene, men her la jeg merke til noen gode Sølvfargede Romere. Koburger Lærker fanget interesse, og da særlig 2 meget gode Sølvfargede. Modenesere brukte vi mye tid på, og her var variasjonene store fra farge til farge. I Våre øyne var de blå Lysskjeldsømmet i en egen klasse, selv om ingen av disse ikke ble vinner i rasen, og etter vår mening kunne disse gjøre god nytte for seg satt inn på de blå variantene vi har her hjemme. Modena brukte vi også mye tid på, og også her mente vi at vi har bedre dyr her hjemme. Dette var i korte trekk noe av det som fenget. Men i en av Volieren gikk det et par Syrisks Seilere som fenger interesse. Og som vanlig fløy en due i hallen, denne gang en gul Dansk Skade fra vår venn Henrik Johnsen.
For øvrig fenget alle Kanariene min interesse. Og som vanlig var det hyggelig å treffe mange kontakter fra flere år tilbake. Hyggeaften på Lørdagskvelden på Resturant Flammen med folk fra alle kanter av de nevnte hobbyer var en opplevelse alene. Dansk mat på sitt beste, men magen ble mett før øynene.
Søndag gikk med til nok en titt på duer, samt kjøp av diverse rekvisita som vi ikke får her hjemme. Hjemturen gikk igjen bra med overfart med den nye elektriske fergen til Stena, og jeg takker mine venner, Tone og Ole Gunnar, Hans Kaald, Glenn Johansen og Cate for en uforglemmelig helg.
For Østfold Rasedueforening, Bjørn Carlo Andersen.