Besøk hos tidligere formann i NRF, Hans Petter!

For en måneds tid siden var undertegnede på festival på Karmøy, og i den forbindelse fikk jeg anledning til å stikke innom tidligere mangeårige formann i NRF, Hans Petter Nernes. Som de fleste nok har fått med seg, har han flyttet til ny lokasjon for en god stund tilbake, og her har han fått innredet et flott nytt dueslag med utsikt fra kjellerstuen i huset direkte inn i slaget. En snedig og flott ide som jeg må si jeg misunner. Hva er vel bedre enn å ha full oversikt over duenes gjøren og laden mens en sitter varmt og godt i godstolen? Slaget var innredet lyst og funksjonelt, med skyvedører mellom rommene og romslige reirkasser med enkel rengjøring. Tilgang til utedel og badekar, samt gode luftemuligheter gjorde at det ble minimalt med støv. Noe både folk og «fe» setter pris på.

Jeg var aldri så heldig at jeg fikk besøkt Hans Petter på hans tidligere bosted, men forstår at han der hadde et større anlegg og plass til flere duer enn nå. Men så er det jo sånn at det ikke er kvantiteten, men kvaliteten på duene som teller, og det var flere utstøkte eksemplarer av både Gml oritentalske mefikker og Norske Petent mefikker på plass denne søndags formiddagen.

For meg var ekstra spennende å se på de sorte norske mefikkene, siden dette er en farge jeg selv prøver å avle frem. Her hadde Hans Petter etpar som det blir spennende å se hvordan utvikler seg både figurmessig og fargemessig når de vokser litt mer til. Av en eller annen grunn klarte jeg å komme hjem uten ett eneste bilde av dem, men forhåpentligvis så blir de til allmenn skue på en av utstillingene til høsten eller landsutstillingen i januar. Uansett var det kjekt å få titte innom slaget og hilse på når jeg først var på de kanter.

Posted in Ukategorisert.