Sertifikatskue for Norsk Petent og Lokalutstilling for Østfold Rasedueforening. 

Sertifikatskue for Norsk Petent og Lokalutstilling for Østfold Rasedueforening. 

Vi hadde vært heldige gjennom vårt medlem Iraldo Glez å få låne lokale på Sørlifeltet i Halden. Dette var midt i blinken for oss på alle måter med god oppslutning fra medlemmene, helt fra vi startet tilrigging på fredag, og til vi ryddet lokale på halvtimen søndag aften. 

Sertifikatskuet var åpent for alle oppdretter av Norsk Petent, men det kom kun duer fra ØRF fr 3 oppdretter med til sammen 30 duer i 4 farger. Som dommer her var invitert Jan Oksnes. Kvaliteten må vi få si var meget god her i rasens «hjemfylke». Således oppnådde en rød han fra Ole Gunnar Torp 97 poeng. og ble også kåret til utstillingens beste due uansett rase. Samme eier hadde en blå han som fikk 96 poeng, mens Justin Carlo Gundersen hadde en ung gul hu som også fikk 96 poeng. Begge disse oppnådde også å få Sertifikat. Forøvrig var flere røde både fra Cate og Ole Gunnar som fikk 95 poeng, og også flere gule på 95 poeng. Sistnevnte farge skal det bli interessant å følge fremover.  

Det var til sammen stilt 91 duer fra 8 av foreningens medlemmer, og det var mange gode duer å se i flere raser. Således oppnådde både 2 Nurnberg Svaler fra Ole Gunnar 96 poeng, det samme en hvit kineser fra Andrè Lea, 2 Modenesere fra Glenn Johansen, og 1 Modena fra vår ny innmeldte medlem Hans Kaald, Iraldo Glez hadde en sort Norwich på 96, mens Marek Galicki stilte ut 23 duer i 8 forskjellige polske raser, hvor den polske standarden nylig var oversatt til norsk. Her var det flere duer av meget god kvalitet, men spesielt må nevnes en hvit ung Dolnoslaski bialy som fikk 97 poeng, en fantastisk due som vi håper å få se igjen senere. Av polske raser forøvrig kan nevnes Warzawa Sommerfugl, Polsk langnebbet tumling, polsk Indianer, Bialoocon Radomski, Maslowy Kutnowski, Lowecki Skade og Murzunek Lotny. Blant disse var det også flere gode duer, og disse rasene ble bedømt av Bjørn Carlo. For øvrig delte Jan og Bjørn Carlo på de øvrige rasen, se eventuelt katalog. 

Størrelsen på lokalet med tilliggende oppholdsrom passet oss utmerket. og da det også var flere rom som ikke ble tatt i bruk, var lysten på en større utstilling raskt til stede hos oss alle. Og til slutt takk til Iraldo Glez som hadde gjort dette mulig, takk til Jan Oksnes som kom og dømte, og ikke  minst våre medlemmer som stilte opp til siste bukk var stablet på vårt lager på Rolvsøy.  

For Østfold Rasedueforening, Bjørn Carlo Andersen.   

Posted in Ukategorisert.