Referat fra Høstutstillingen 2023

Et veldrevet maskineri er en beskrivelse som passer medlemmene i HRF først og fremst, men også med god hjelp fra flere i BPDF. Dessverre var skribenten forhindret fra å være med fra begynnelsen av oppriggingen denne gang, men nedriggingen gikk unna på autopilot fra de to foreningene.

Men, før vi kom så langt, var den en helg som var fyllt med mye godt duedrøs både rundt burene i hallen på Stord og på hotellet på kveldstid. Hallen som var valgt til utstillingslokale var stor og med godt lys, og lå et bittelite steinkast fra hotellet. Vi var alle enige om at dette var en meget godt brukende hall til formålet, og tennisballen er forsåvidt spilt over nettet, så får vi se om det er noe de lengre nord kan tenke seg å følge opp. Litt traurige forhold for sekretariatet skal sies, men ikke værre enn at Terje Eljervik og Ole Gunnar Torp mekket et rimelig brukbart bord til førstnevnte Terje, for katalogarbeidet sitt. En stor takk til Terje som bestod katalog-fagprøven med Bestått Meget Godt! Nå kan LU bare komme… 😉 En takk til Hans Petter Nernes også, som helt sikkert var en kjekk mann å ha tilstede underveis om det var noe som dukket opp.

Litt stemningsbilder fra dommerne må også til, da det tross alt er de som sørger for at vi enten smiler hele veien langs burrekkene, eller gråter oss i søvn den påfølgende lørdagsnatten. Så vidt vites, var det mange smil i etterkant, og få tårer å spore.

Hotellet var også veldig bra, så jeg er ganske sikker på at vi får et gjensyn der en eller annen gang, -eller fler. For de som liker det våte element, var det til og med bassengfasiliteter tilgjengelig. Uvisst om noen uforvarende havnet oppi der uti de sene nattetimer etter at de latinske rytmene hadde stilnet hen, men den 3-retters middagen vi fikk servert før den tid var bare fantastisk. God og lun stemning rundt bordet, smatting, mye herlig dueprat og diverse andre tema var oppe. Underveis kom det en vits eller tre, og selvfølgelig den foreskrevne gjennomgangen av duene fra dommerne. Etter middagen ble noen sittende å prate mens andre snek seg til en dans eller to på dansegulvet. Hvem visste at Bjørn Olsen og Ole Gunnar Torp hadde pakket danseskoene med, og brakte en forskremt NRF-leder med seg i dragsuget på dansegulvet? Heldigvis ble ingen tråkket på tærne under den seansen. Og når det er sagt, så var det fantastisk koselig at Bjørn Carlo og Ole Gunnar tok turen over fjellheimen for å bistå med dommergjerningen. Ole Gunnar og Ronald, som ble omtalt som «gutta» av Bjørn Carlo, fulgte villig og ivrig med for å lære seg opp i nye raser.

Når det er sagt, kom det også frem uante sysler innad i gjengen. 6 kg strikkegenser som har vært verden rundt uten å bli brukt under den turneen ble nevnt, så det er muligens muligheter for bestilling hvis noen ser mørkt på den kalde tiden vi nå går mot og økte strømpriser.

La oss ikke dvele for lenge med strømprisene, men heller gå over til å gratulere Hans Petter Nernes med Best in Show på en absolutt nydelig Gml. orientaler. Denne burde sees i virkeligheten, da bildene ikke viser den sin rett. Vel fortjent, selv om den fikk hard konkurranse fra bl.a en gulbåndet Modeneser og en blå m/bånd Limerick Tomler. Det var også flere 97-ere i burene, og jevnt over gode kritikker å høste fra dommerene, så dette lover godt for det kommende LU! Håper alle med vett og forstand tar med seg duene og godt humør og stiller mannsterke på Sola i slutten av januar.

Så over til litt flere bilder av de unge (og noen eldre) håpefulle:

Beste Jr-due med 96 p og stilt som nr 3 i klassen – Eier Mats Eide Hansen

Kat.nr 2 – 96p Eier Arne Melheim

Kat.nr 14 – 96p Eier TeamWest

Kat.nr 44 – 96p Eier Hans Petter Nernes
Kat.nr 64 – 96 p Eier Trond Ove Alvseike

Kat.nr 70 – 96 p Eier Nina Solbjørg

Kat.nr 72 – 96p Eier Yngve Øvstedal, utstilt av Jan Oksnes

Kat.nr 81 – 95p Eier Roger Birkeland


Kat.nr 89 – 97 p Eier Bjørn Olsen

Kat.nr 134 – 97 p Eier TeamWest


Kat.nr 145 – 96 p Eier Arne Melheim

Kat.nr 161 – 96 p Eier Jens Dahl

Kat.nr 166 – 96p Eier Ole Gunnar Torp

Kat.nr 174 – 96p Eier Nils Petter Reither

Kat.nr 184 – 96p Eier Jens Dahl

Kat.nr 187 – 95p Eier Trond Ove Alvseike

Kat.nr 200 – 96 p Eier Kjell Ove Bognøy

Kat.nr 213 – 96p Eier Torbjørn Jektnes

Kat.nr 217 – 97 p Eier Roger Birkeland


Og til slutt vil jeg bare si at det er utrolig kjekt å være formann for denne fine gjengen! Stort sett veldig veloppdragne og høflige, -med godt humør, god figur og holdning, og noenlunde burtrent. Jeg gir dere 97p alle sammen for godt helhetsinntrykk, – og konene som venter spent hjemme på premie, heder og ære kan trygt være med på neste sammenkomst.

Fra spøk til alvor, – takk for en kjempefin helg som gikk så altfor fort, og spesielt takk til gjengen i HRF for en veldig vellykket høstutstilling 👍

mvh Nina

Posted in Ukategorisert.