SJRF på Høstmarken i Eigersund

I forbindelse med Høstmarken i Eigersund 7. oktober, var SJRF representert med flere flotte dueraser. Været var passe kaldt oppholdsvær med litt solgløtt, så en fin dag å vise frem hva foreningen kan by på. Byen var full av folk som kikket på sauer, høner, hester og kyr, og da også en fin gjeng med forskjellige dueraser fra medlemmer i SJRF. Her var både Petent, Afrikaner, Norsk Tomler, Tysk Skjønnhetsbrevdue, Lerke, Puster, Modeneser, Trommeduer og en del til representert.

Da undertegnede var innom standen, var det fullt av folk som kommenterte og kikket på de forskjellige duene, og Terje Ree fortalte at det var mange som hadde vært innom, og at også endel gamle Duevennen hadde blitt delt ut til de mest interesserte.

Formannen i SJRF, Sturle Assersen kunne fortelle at de startet riggingen av bur kl. 08.00, og allerede kl. 09.00 var det flere som stoppet innom for å kikke på duene, selv om selve Høstmarken ikke åpnet før kl. 10.00. Med på laget var også Ole Kjell Løvås, og dette trekløveret hadde i samarbeid dømt duene og satt opp poengkort for å gi publikum et innblikk i hvordan dueutstillinger foregår. Best av duene var en hvit Norsk Mefikk Petent fra Sturle som fikk både sløyfe og pokal som premie. Det var også satt opp en publikumspris hvor publikum kunne stemme på den dua de syntes var finest. Den samme dua fra Sturle vant også denne, og det var kommet inn 351 stemmer totalt. Oppsummert mente alle de 3 representantene at standen hadde vært veldig vellykket.

Til slutt må det nevnes at på en annen kant av torget fant undertegnede Jan Helge Havsø, også medlem av SJRF, utkledd som kylling travelt opptatt med hønebingo. Det ble ingen premie på meg i denne omgang, men også her var det stor pågang av interesserte.

Posted in Ukategorisert.