Rapport fra Dommer-ringen

Helga 2-4 juni hadde Dommerringen kurs i klubbhuset til HRF i Haugesund. Torbjørn og Jan O stilte fra HRF. Johny og Ronald stilte fra BPDF. Kennet Knutsen kom fra Arendal hadde med seg Sølv Skader og Brunstenka og var med på kurset som oppsevatør. Instruktør var Anders Christiansen fra Danmark. Bakgrunnen var at dommer kursene i Danmark har vært avlyst de siste tre årene. Fredag ettermiddag/kveld startet vi med Strukturduer. Vi fikk en gjennomgang av Kinesere og halet Indiske Påfugler. Kineserne fikk vi låne av Otto og Petter Brandal. De Indiske fikk vi låne av Yngvar Haugsnes Vi avsluttet med prøve bedømmelse. Alle bestod men vi skal ha en gjennomgang av Påfugler og Friserduer seinere. Vi avsluttet kvelden med Pizza.

Lørdags morgen var vi tidlig på beina og hadde en god frokost. Anders startet med en gjennomgang av de forskjellige farger og varianter. Sterke og svake. Spesielt hva vi må se etter på de svake   variantene. Det ble stilt opp en del duer som vi bedømte. Kennet, Gunnar Brandal William og Jan O stilte med duer. Deretter hadde vi en gjennomgang av kortene sammen med Anders. Det ble litt sein lunch! På ettermiddagen hadde vi teorieksamen. Ettersom det er den Danske Nasjonal dua var eksamen på hele 38 spørsmål. Johny L var best på teorien. Vi avsluttet med å dømme 10 Dansker i fem forskjellige farger/varianter med gjennomgang etterpå. Alle fire bestod. Kveld avsluttet med grilla lammelår og noe attåt.

For Dommerringen Jan O

Posted in Ukategorisert.