Gratulerer med 80 års dagen til Per Nielsen

Den 06 juli d.å. 20023 fyller våre kjære venn og duevenn Peren (Per Nielsen) 80 år.

Han har vært medlem av Bergens Praktdueforening i nærmere 50 år. I denne tiden har han rukket å få med seg flere perioder som formann, også perioder som sekretær i Forbundet, ja faktisk under tre formenn. Han har også fungert som sekretær i foreningen i flere perioder. En riktig bauta i så måte og vil fremstå som en av de markante i foreningen så langt i dens historie. Han var enkel å samarbeide med, hadde alltid gode synspunkter og meninger, men la aldri opp til problemer på noen som helst måte og respekterte alltid flertallets mening.

Han var også en ivrig foregangsmann for formannsmøtene på Velemoen eller hvor de enn måtte være.

Alle vi som kjenner Peren vet hvilke kvaliteter han besitter. Alt han utfører gjøres 100% og han er en perfeksjonist til fingerspissene. Han var alltid delaktig i alle typer arrangementer, løpte, kjørte milevis med plakater etc. for opphenging om at her er det dueutstilling. Han la masse arbeid ned i å sende ut referater, møteinnkallinger, utstillinger, slagvandringer eller hva det nå enn m åtte være. Alt dette i en tid hvor data ikke var som i dag.

For ikke å glemme alt det arbeid han la ned i fotografering av duer for både forening og Forbundet. Et fantastisk arbeid med bilder av virkelig god kvalitet.

Selv i dag uten duer er han opptatt av forningens ve og vel. Hadde alltid meninger og ideer om hvordan og hvilke muligheter der var for å få til en god økonomi.

Peren var også en junoiorens mann, alltid opptatt av at disse ungdommene skulle trives og at de ble tilbudt god kvalitet på duene når de startet, slik at de snarest mulig følte at de var med i miljøet, både i forening og ikke minst på utstillinger.

Uansett hvor du måtte treffe på Peren så var han en humørspreder, alltid lunt og godt humør, ja til å bli glad av.

Han ivret alltid etter å holde lokale utstillinger for sportens fremme.

Når det gjalt selve hobbyen så var Peren av ypperste klasse. Alltid opptatt av kvalitet og at duene fremsto som godt holdt og viste seg i sin beste form. Bare det at han har flere Norgesmesterskap i oppdrett og Best in Show beviser dette. Han opplevde også som den eneste vi vet om som noensinne som kunne velge hvilke rase han skulle bli Norgesmester i da det var lik poengsum for begge raser. Rasene var Nurnberger Svaleduer og Indisk Lahore som også var hans fvorittraser og som til en hver tid lå på topp europeisk nivå.

Han var en mester i å pynte duene til utstillinger. Han var en ivrig deltaker i diskusjoner både på utstillinger og på klubbnivå. Aldri redd for å tilby sin kunnskap, da han var flink til å lese seg opp på mange viktige emner innen sporten, som f.eks. sykdommer og evnt. medisiner for disse. Han sto heller aldri tilbake for å hjelpe til med å passe duene til sine venner om det var nødvendig.
Vi tenker tilbake på de fantastiske sammenkomstene vi hadde i kjelleren hans hvor han hadde lagt ned en masse arbeid med bur etc. for bedømming av våre flygende venner. Så var det alltid laget til noe varmt å bite i, som for eksempel pølse og brød samt Trønder sodd, så da holdt vi oss varm og god i kulden. Bespisningen foregikk nemlig i carporten utenfor kjellerdørn.

Med sviktende helse og spesielle forhold på hjemmebane har han ikke klart å være tilstede på noen av de siste møtene og det er tydelig at han er savnet av alle.

Vi i BPDF gratulerer av hele vårt hjerte Peren med den store dagen og takker for det han har gjort og gjør for foreningen. 80 år er ingen alder Per, så det er bare å starte opp igjen med duer.

Samtidig gratulerer vi Synnøve med mannen og takker henne for det hun har stilt opp med for å hjelpe Per med det han har gjort for oss.

 

For BPDF

Alf og Steinar

Peren til venstre i sitt rette element, her i ivrig diskusjon med Trond (Børseth). (Arendal 2009) 
Posted in Ukategorisert.