På jakt etter Raseduer rundt Athen.

Vi var på ferietur i Athen, Cate, Fred, Maria, Astrid og jeg. Og da dette var min tur nr. 3 i Hellas, hadde jeg denne gang håpet å få se raseduer. Men til tross for at vi beveget oss mye rundt, blant annet med bil til Korint, Pelepones syd-vest fir Athen, og senere forbi Varkiza syd-øst for Athen, klarte vi heller ikke denne gang å finne noe som liknet på et dueslag, bare en gang stusset vi: Hva var det? Men da befant vi oss på en hard trafikkert motorvei, og mulighetene for å stoppe var lik null.

Jeg forsøkt å finne Raseduer på Internett i Hellas, men der finner jeg ikke et ord som tilsier noe slikt.

Ei heller var det like mye gateduer å se som vi var vane med, men i parkene i byen, og på badestrendene nærme Athen, var det noen gateduer. Men kom vi ut på Pelepones og forbi Varkiza, var det ikke en due å se. Men de duene vi så, var kraftig blandet med diverse farger, ja rødt i tegningen gikk igjen, men også noen med gulskjær. Og selvfølgelig den vanlige grå due. Men en due fikk Cate og meg til å stusse, den hadde mefikktegning, mye lik vår Petent med hvit kropp og farget skjold, men med 2-3 sorte halefjær. Men den hadde et meget langt nebb som dessuten var sort. Fikk dessverre ikke tatt bilde av den, da lå telefonen i lommen når den dukket opp.

Da dette var en familietur, vi hadde leid en stor toppetasjes leilighet med god utsikt mot Pireus var vi og så mange severdigheter i og rundt Athen med Fred som kjent guide, han er ofte på jobb i byen. Og selvsagt besøkte vi diverse badestrender med vannkvalitet vi vanligvis ikke var vane med. Og jeg fikk besøkt hallen i Pireus hvor jeg dømte EM i bryting i 1986. Alt i alt en meget fin tur og uke, men varmen begynte å ta på oss til slutt å tære på, ca. 35 gr. midt på dagen hver dag. Men når vi kom hjem, var det jo nesten like varmt her hjemme.

Bjørn Carlo Andersen.

Posted in Ukategorisert.