Gratulerer med 75-års dagen Erling Friestad!

Søndag 17. juli feirer Erling Friestad sin 75 års dag. Så da blir det nok blant annet servert marsipankake som så mange ganger før. Erling jobbet nemlig som konditor hos Bakers i nesten hele sitt yrkesaktive liv. Så på årsmøter og spesielle anledninger i SJRF så har vi vært så heldige å få smake på hans utsøkte bakverk.

Som duemann har vi kjent Erling siden midten av 80-årene. Da startet han opp med røde Dansk Tomler, som fortsatt er på slaget. Og i tillegg har han hvite, sorte og stenket. Særlig de grå stenket som er en vanskelig variant å få rett fargefordeling på, har han klart å avle frem i prima kvalitet gjentatte ganger. I korte perioder har også raser som Høystjert, Luchs, Petent, og Norsk Tomler vært innom slaget.

Erling har vært kasserer i foreningen i en lang periode, godt hjulpet av sin kone Torbjørg. Ellers stiller han alltid opp når det skal arrangeres utstilling eller foregå andre aktiviteter. På medlemsmøtene ordner han med kaffi og pølser. Det med pølser kan ofte være gjenstand for en del diskusjon. Skal de være korte, lange, tykke eller tynne ?  Og skal de bare «trekkes» eller kokes til de sprekker ? Erling har nå konkludert at det må være de tykke Gilde pølsene og de skal kokes til de sprekker !

Til lykke med 75 års dagen din Erling !

For SJRF

Terje Ree

Posted in Ukategorisert.